Стилен кухненски комплект за малка кухня (51 снимки): функционалност преди всичко

Огромна кухня, обзаведена с красиви мебели и оборудвана с модерни уреди - мечта на всяка любовница. Но най-често трябва да се скупчвате в малка стая, от която се нуждаете, за да я оборудвате интелигентно, да го направите удобна и повече или по-малко функционална.

Снимка на малка кухня

Снимка на малка кухня

Ето защо трябва да разгледате много важни точки, за да купите кухненски комплект в малка кухня:

 • Първо, мебелите трябва да бъдат компактни и просторни.
 • На второ място, трябва да се откажете от общите системи за съхранение и големи работни повърхности.
 • Трето, основното е правилното подреждане на компонентите и практическите аксесоари.

В интернет можете да намерите разнообразие от кухненски слушалки за малки кухни, когато се вгледате в това, което ви очи. Обикновено те са направени по поръчка. Измервателят ще дойде и ще измери пространството, като вземе предвид кривината на стените и наличието на тръби.

След известно време клиентът ще получи готови мебели. Но ако цената не е подходяща или няма доверие на външните майстори, те правят кухненски комплекти за малка кухня със собствените си ръце.

Какво трябва да бъде мебел за малка кухня?

Снимки на компактни мебели

Снимки на компактни мебели

Когато планирате малка кухня, всичко е важно, до аксесоарите и аксесоарите. Разнообразие от шкафове и шкафове, оборудвани с чекмеджета, кошници и лавици даде възможност да малък набор от практични и удобна система за съхранение и може да се скрие от очите на всичките вещи.

На Съвета. Можете да използвате цялото пространство до тавана.
Вярно е, че това обстоятелство визуално намалява размера на стаята, но в малко помещение всеки сантиметър е важно.

Функционалност на мебелите

Кухненски ъгъл с бар за закуска

Кухненски ъгъл с бар за закуска

Какви мерки ще направят възможно да се направи малък комплект от мебели, красиви и красиви?

 1. Към днешна дата са известни ъглови парчета кухненски комплекти за малка кухня, които позволяват използването на свободно пространство, зоната близо до прозореца и страничните стени на стаята. Такъв ъглов комплект ще даде на стаята модерен и стилен външен вид.
 2. Отличен вариант - "интелигентни" системи за съхранение. Изтеглените и прибиращи се системи ще спестят място и ще се възползват напълно от пространството на ъгловите шкафове.
 3. Не забравяйте за такива подробности и технологични елементи, като "магически" ъгли на рафтовете "влак" ротационен плотове и рафтове, чекмеджета с разделители, тел кошница и много различни модули, което ще направи кухнята практична и ще осигури лесен достъп до съдове и кухненски прибори.
 4. Съвсем удобно е да се използват комплекти със сгъваеми, повдигащи, сгъваеми и плъзгащи се врати. Те трябва да бъдат снабдени с механизми, които позволяват отворените врати да се държат в необходимото положение. В същото време те не затрупват пространство.
 5. Окачени кухненски релси и рафтове Това е друго добро решение за малка кухня. На тях можете да поставите необходимите неща, които винаги трябва да са под ръка, докато те няма да заемат работния плот.
 6. Стенни шкафове - незаменим елемент във всеки кухненски комплект. Те се използват за съхраняване на всички необходими неща. В долните кухненски шкафове има предмети, по-търсени, а в горната част - неща, които се използват много рядко.
На снимката - разтегателна маса в малка кухня

На снимката - разтегателна маса в малка кухня

Преди да започнете да проектирате кухненски комплект, трябва да проучите текущите оферти на пазара на мебели. Много комплекти са оборудвани с удобни и красиви ролки и други подобни механизми. Струва си да видите как всичко това е направено, подредено да бъде прехвърлено към вашия проект.

Как трябва да изглеждат нещата в една малка стая

Дизайнните особености са много важни.

Широкият избор на дизайни, материали и цветни решения прави възможно да се направи уютна и стилна дори малка стая.

 1. Изберете цвят.
 • Моля, имайте предвид, че цветът на кухненския комплект за малка кухня е от голямо значение. Ако изберете светлина мебели, след това визуално разширяване на стаята.
 • Не е необходимо комплектът да бъде монофоничен. Трябва да се избягват само острите контрастни комбинации. Пастелните цветове ще изглеждат най-добре.
 • Препоръчителни кухненски комплекти с фасади от прозрачно или матово стъкло. С помощта им визуално увеличаване на размера на стаята, ще има ефект на безтегловност и лекота
 1. Сериозен проблем е материалът, от който се произвеждат мебели.
 • Можете да разгледате кухненски комплекти в малка кухня, изработена от масивно дърво. Красива, стилна, благородна и ... скъпа. Вярно е, че е по-лесно да се работи с дърво.
 • Можете да останете в икономична класа от EAF, което значително ще намали разходите. Изработените по поръчка или закупени евтини кухненски комплекти за малка кухня са също качествени и издръжливи.
  Въпреки това, EAF не е много полезно. Състои се от формалдехидни смоли, които дълго време отделят неприятен химически състав във въздуха. Но ярката лъскава повърхност на ламинираната ПДЧ ще даде на малкия ъгъл усещане за простор и забавление. И измиването им е по-лесно от дърво.
 • Междинната опция е по-екологична - MDF панели, които често се използват и за обзавеждане. Този евтин материал е по-евтин от дървото, но е по-скъп от ПДЧ.
Снимка на малка кухня от MDF

Снимка на малка кухня от MDF

 1. Как да направите комплект мебели
 • За да се отървете от монотонността, можете да направите комплект с шкафове на различни височини. Благодарение на това решение интериорът ще стане по-просторен и лек, а районът ще се разшири визуално.
 • Интересен комплект с молив, ако кадрите позволяват. В молив случай, можете да поставите много неща, в допълнение, този обект ще бъде отличен декоративен елемент.
 • В готови комплекти те обикновено използват отделна маса за всеки компонент. Но ако направите всичко сами или поръчате, можете да изберете солидна маса, която ще обедини всички модули и поради това пространството ще се увеличи визуално.
 • Отдайте тромави и грандиозни комплекти с оригинални форми и извити фасади. Използват нерационално зоната на стаята и претеглят атмосферата;
 • За да имате достатъчно място по време на готвене, поставете плота между печката и мивката.
 • Вградената техника е желателно да има на нивото на колана;

Когато проектирате кухненски комплект в малка кухня, помислете дали да смените обикновената маса на бар брояч?

1

На Съвета. Този модерен дизайн вече е спечелил много висока оценка, защото спестява място: може да се използва като работна маса и маса за хранене.
Освен това, кухненският бар е удобен, модерен и изключително красив.

Снимка на кухнята с бар брояч

Снимка на кухнята с бар брояч

На Съвета. Особено начинът ще бъде бар брояч, ако сте принудени да разпределят кухненски бокс в хола.
Тогава тя ще раздели помещението на функционални области, което е удобно, практично и елегантно.

заключение

Въпросът как да изберете слушалките за малки кухни е разбираем. Във видеото в тази статия ще намерите допълнителна информация по тази тема. Трябва ли да решите дали да направите сами мебелите или да ги поверите на професионалисти и да поръчате добра компания?

галерия

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 36