Háttérképek kis konyha számára (42 kép) – a választék összetettsége

Nem minden szerelmesek voltak szerencsések ahhoz, hogy tulajdonosai legyenek a nagy konyháknak. De ez nem a szomorúság oka, mert a kis konyhasaroknak is vannak előnyei. Különleges megközelítéssel egy kis helyiségből nagyon funkcionális munkaterületet és egy nagyon hangulatos étkezőt készíthet.

Mint tudják, egy jól megválasztott színes és texturált megoldás a falak számára nemcsak a belső stílus jellemzőit emeli ki, hanem vizuálisan is növeli a helyet. Ha úgy dönt, hogy a falakat falra takarja a konyhában tapéta segítségével, az alábbi anyag segít Önnek dönteni a vászon színéről, mintázatáról és változatosságáról.

Konyha festett tapétával.

Konyha festett tapétával.

Mindenki ismeri az intézkedést. Szín és minta

Élénk kísérlet egy kis konyhában.

Élénk kísérlet egy kis konyhában.

Gondolkodva arról, hogy mit válasszon a konyha háttérképének, nem csak a színt kell figyelembe vennie. A számlázás és a rajz szintén számít. A nagy és fényes minta, ahogy az volt, "enni" egy olyan szobát, amely már kicsi, bútorokkal és konyhai eszközökkel. Ezért a legjobb, ha előnyben részesítjük a monophonic tapétát, szokatlan textúrával.

Ne feledje, hogy a mennyezeti képet (ha van ilyen) össze kell vonni a vászon mintázatával a falakon, de semmiképpen sem kell megismételni. Egyébként egyszerűen nem lehet a konyhában. Egy kis helyiség kibővítéséhez vízszintes csíkkal díszítheti a falakat, de egy magas mennyezet illúzióját hozhatja létre - a csíkoknak függőlegesnek kell lenniük.

Ami a színt illeti, itt jobb, ha a könnyű hangokat előnyben részesítené, mert mint tudják, vizuálisan bővítik a teret. Különösen jó érzés, ha a konyhában egy nagy ablak van. Az őszibarack, a világos sárga vagy a finoman zöld virágok csak finom.

Milyen háttérkép a legjobb a konyhában?

A stilisztikai feladatok mellett a tulajdonosnak van egy funkcionális szempontja is. Végtére is, a konyha nem csak a magas páratartalmú helyiség. A konyhai falak gondozásának bonyolultsága abból adódik, hogy nagy mennyiségű por zsírokkal keveredik. Mivel a konyha háttérképét nem csak a formatervezéshez kell megközelíteni, hanem szuper erősnek kell lenni ahhoz, hogy ne csak egy mosdót, hanem mérsékelt súrlódást is kímélhessen egy merev szivacsjal.

Kitaláljuk, milyen háttérkép van, és mi a megfelelő a konyhában.

 1. Rendes lap. A konyhában egyáltalán nem vásárolhatók meg. Egyedülálló előnye az alacsony ár, amely szerint törékeny és rövid élettartamú falburkolatot kap.
  Ezért a papír háttérképek kiválasztásánál kb. Egy éven belül készen kell állni a javításra a konyhában.
Fotó a konyha papír háttérkép.

Fotó a konyha papír háttérkép.

 1. Textil és természetes (selyem, vászon, pamut, bambusz, bársony tapéta). Ez a bevonat szintén nem alkalmas a konyhában.
  Ennek oka a mosás lehetetlensége, valamint a termék instabilitása mechanikai károsodásokhoz és szennyezésekhez. Emellett a természetes tapéta könnyen felszívja az élelmiszer illatát.
Természetes falburkolatok bambuszból.

Természetes falburkolatok bambuszból.

A két korábbi bekezdés alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy a konyhában nemcsak mosható tapéta szükséges, hanem a károsodástól és az élelmiszerek aromáitól sem. A listán található egy kis utasítás az összes követelménynek megfelelő háttérkép kiválasztására.

 1. Nem szőtt gyapjúkesztyű. Tökéletes a durva és egyenetlen falak számára. Ezen kívül kétségtelenül elégedett lesz a beillesztés folyamatával. Nem szükséges ragasztót alkalmazni a vászonra, elegendő lesz a fal kenéséhez. Ez nagyban felgyorsítja a javítást.
  Azt is meg kell jegyezni, hogy a textilszövet nem szőtt tapéta a konyhába nem roskad, és nem szakad, de nem különbözik különösen ellenáll a nedvességnek.
A nem szőtt háttérképek beágyazása.

A nem szőtt háttérképek beágyazása.

 1. üveggyapot. Ez a típus környezetbarát és higiénikus. Ők tökéletesen elrejtik a falak durvaságát. Az üvegszálas tapétát gyönyörűen mossa, ne gyűjtsön porot.
  Különlegességük, hogy többször is átdolgozhatja őket. Így időről időre felkínálhatja a lehetőséget, hogy frissítse a belső stílusát anélkül, hogy rengeteg költséggel járna.
Ragasztásával a konyha üvegszálas tapéta, akkor hagyja el a csempe kötényt.

Ragasztásával a konyha üvegszálas tapéta, akkor hagyja el a csempe kötényt.

 1. vinyl. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a típusú falburkolat szigorúan nem alkalmas az allergiás betegek számára, mivel az anyag PVC-anyagokból készült, amelyek nem természetesek. Egyébként a vinyl tapéta egy kis konyhában fog tenni a legjobban.
  Segítségükkel átfedhetik a falak durvaságát, és életük kétségkívül tetszeni fog. De ne felejtsük el, a konyhában csak azokat a vinil tapétákat kell venni, amelyeket speciálisan a gombákból és a penészgombából ültettek át.
Példa a vinyl tapéta kombinációjára, nagy méretű mintával és könnyű konyhai készlettel.

Példa a vinyl tapéta kombinációjára, nagy méretű mintával és könnyű konyhai készlettel.

 1. folyadék. Nagyon problémás a falburkolat típusának ellátásában. Tökéletesen alkalmas kisebb hibák elrejtésére.
  A nedvességet jól felszívja, ha a lakk alkalmazása után nem ég a napfényben. De szinte lehetetlen lemosni az ilyen háttérképeket.
Ügyeljen arra, hogy megismerje magát a folyadék tapéta alkalmazásának technológiájával, mielőtt elkezdi dolgozni.

Ügyeljen arra, hogy megismerje magát a folyadék tapéta alkalmazásának technológiájával, mielőtt elkezdi dolgozni.

Tipp
Tapéták vásárlásakor kövesse a címkét. A tekercsekre vonatkozó legenda segít a megfelelő háttérkép kiválasztásában.
A hullámminta azt jelzi, hogy a háló nedvességálló. A stabilitás mértékét a hullámok száma határozza meg (három lehet).
Ha a hullám mellett egy kefe minta látható, akkor ez a termék "nem fél" a mechanikai sérüléstől.

Néhány tipp a tapétázáshoz

Miután eldöntötte, milyen háttérképet szeretne választani egy kis konyhához és vásárolni, a legfontosabb lépés - a falak beillesztése. Legjobb a falak előre elkészítése - fedjük le a repedés, a köszörülés és az alapozó megoldásával. Ezután a falburkolat olyan lapos lesz, amennyire csak lehetséges, és a ruha nem szétesik, amikor megszárad.

A vásárlás során győződjön meg róla, hogy az összes tekercs ugyanabból a tételből származik. Néha a különböző pártokból származó azonos tekercsek árnyéka kissé eltérhet. A tapétát a ruhán levágva, ne felejtsük el hagyni 5-10 cm-en, ez a különbség a magasság és a zsugorodás esetén szükséges.

1

Ha egy mintával ellátott falburkolatot választ, akkor mindig vágja el a következőt az előzőhöz, mielőtt vágja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a minták tökéletesen illeszkednek.

A ragasztót egy ronggyal felhordva jól szétterítette az éleket ecsettel. Minden ragasztott vásznat jól ki kell simítani. Ezt száraz, tiszta és puha ruhával kell elvégezni.

De ne legyen nagyon kitartó, máskülönben összecsukható és buborék keletkezhet. Ha a szárítási folyamatban még mindig észreveszi a kis buborékok megjelenését, óvatosan fúrja meg őket egy tűvel.

További hasznos információ arról, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő falburkolatot egy kis konyha számára, és illessze be őket, a weboldalunkon megtekintheti a videót. Sikeres javítás!

galéria

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 82