Bagaimana untuk menghias dapur dengan tangan anda sendiri (39 foto) tanpa sebarang kos kewangan

Keinginan semulajadi setiap perempuan simpanan selepas pembaikan adalah untuk mewujudkan dalamannya yang unik dan selesa. Sudah tentu, semua orang akan terlibat dalam reka bentuk dalaman mengikut citarasa dan keutamaan mereka.

Hanya marilah kita memberi beberapa petua dari pereka terkenal bagaimana untuk menghias dapur dengan tangan mereka sendiri dalam trend fesyen dalaman moden.

Lukisan patchwork - aksesori bergaya dan cerah

Lukisan patchwork - aksesori bergaya dan cerah

Tukar rupa set perabot

Kemasukan hiasan dari tikar jerami

Kemasukan hiasan dari tikar jerami

Satu set dapur perabot standard yang telah berkhidmat dengan setia selama lebih daripada satu dekad boleh diberikan kelahiran semula. Bergantung pada gaya di mana dapur dihiasi, kita menukar rupa perabot.

Sebelum menghias dapur, pilih gaya:

  • Reka bentuk patchwork sangat sesuai untuk reka bentuk dalaman dalam gaya negara. Perkara utama adalah menyelaraskan warna kemasan hiasan. Sebagai contoh, filem "di bawah pokok rotan" digabungkan dengan penamat filem "di bawah bingkai" akan mengubah bilik dapur moden menjadi kampung kampung Russia. Harga filem ini pada dasar pelekat adalah rendah, dan pilihan warna membolehkan sepenuhnya mengubah rupa perabot dapur;
Penggunaan filem pelekat dalam reka bentuk siling dan perabot

Penggunaan filem pelekat dalam reka bentuk siling dan perabot

  • Dan bagaimana untuk menghias bahagian dalam dapur dalam gaya Perancis? Jika set perabotnya berwarna terang, maka ia boleh dimasuki dengan emas atau perak inlays untuk perabot, yang boleh didapati di kedai-kedai bangunan;
  • Kabinet dapur lama boleh diubah menjadi aksesori dapur yang bergaya dan bergaya dalam gaya Provence. Untuk melakukan ini, sudah cukup untuk memproses perabot dengan kertas pasir dan "umur" buatannya, memohon patina dan penyepuhan mulia;
Pelbagai label di dalam peti sejuk dan perabot boleh dibeli di pasar raya bangunan

Pelbagai label di dalam peti sejuk dan perabot boleh dibeli di pasar raya bangunan

  • Sejurus mengubah suai perabot dapur standard akan membolehkan lapisan kaca hiasan. Kejutan kaca seperti ini boleh dihiasi dengan corak yang cantik. Di samping itu, permukaan cermin dengan corak akan menjadikan bilik lebih luas.

Ia penting. Menghias dapur dengan tangan mereka sendiri adalah sangat mungkin. Adalah penting untuk tidak lupa bahawa hiasan perabot mesti sepadan dengan gaya yang dipilih untuk menghias bilik.

Tekstil di pedalaman

Roman blinds dalam semangat negara

Roman blinds dalam semangat negara

Aksesori yang diperbuat daripada tekstil tekstur dan warna tertentu boleh mengubah pedalaman di luar pengiktirafan. Bergantung kepada gaya dalaman yang dipilih, pewarna dekorasi tekstil dipilih. Sebagai contoh, sebelum anda menghias tingkap di dapur dengan langsir atau langsir, anda perlu mempertimbangkan warna taplak meja dan pelapis perabot.

Baca juga artikel mengenai tirai Rom untuk dapur.

Gaya negara di pedalaman

Provence Perancis mencadangkan penggunaan nada pastel dan warna ungu lembut

Provence Perancis mencadangkan penggunaan nada pastel dan warna ungu lembut

Untuk bahagian dalam dapur di gaya desa pilih fabrik semulajadi warna terang - linen, chintz, calico kasar dan juga memecahkan warna asal. Selamat datang sangkar bunga hias atau corak bunga.

Dan apa yang hendak dihiasi dapur, kecuali tirai yang elegan? Anda boleh menjahit bantal yang dijahit di atas kerusi sendiri atau mengalahkan najis dalam kain dengan langsir.

Ia penting. Untuk gaya Provence, anda harus memilih tekstil warna nada lembut dengan kehadiran wajib berwarna ungu atau biru dalam gambar.

Corak bunga kecil di hiasan tirai dan taplak meja dialu-alukan. Dan juga ringan, kain sejuk, seperti chiffon.

Gaya moden dalaman

Tirai roller dengan corak panorama

Tirai roller dengan corak panorama

Dapur kecil boleh dibesarkan secara visual, setelah memilih langsir moden untuk tingkap. Sangat popular adalah tirai Rom dengan perhiasan yang luar biasa atau unsur-unsur percetakan foto yang secara visual boleh membesarkan kawasan kecil di dalam bilik.

1

Tirai semacam itu boleh menjadi elemen utama hiasan. Lukisan langsir, dibuat dalam perspektif, seperti yang dilihat dalam gambar, secara visual menolak dinding bilik kecil. Di samping itu, manual arahan untuk tirai Rom dengan elemen percetakan foto membolehkan mereka dibersihkan dengan kerap, yang penting untuk kemudahan dapur.

Bahan tirai tidak terbakar di bawah sinar matahari dan tidak kehilangan kecerahannya apabila dibasuh dengan kerap walaupun dengan detergen yang agresif.
Untuk memberi penghormatan kepada reka bentuk moden akan membantu tekstil tekstur luar biasa keluli atau mutiara licin, matte atau mengalir.

Bacalah juga artikel tentang tirai roller di dapur.

Renaissance

Dan anda boleh menjahit langsir dari tudung biasa, menghiasnya dengan guipure atau organza

Dan anda boleh menjahit langsir dari tudung biasa, menghiasnya dengan guipure atau organza

Dan bagaimana untuk menghiasi meja dapur dengan semangat Renaissance? Sudah tentu, dengan taplak meja nada lembut di lantai, yang harmoni digabungkan dengan upholsteri dan tirai yang sama.

Memilih gaya masa lalu adalah penting untuk mempertimbangkan semua butiran hiasan dan memilih aksesori yang betul. Dekorasi yang subur dan mewah dalam gaya abad kelapan belas lebih sesuai untuk bilik-bilik luas yang luas. Barisan seni bina Rom yang ketat, dengan banyak lengkungan dan tiang akan secara visual meningkatkan kawasan tersebut.

Kain untuk hiasan dalam gaya Perancis memilih mengalir dan hebat - sutera, brokat, organza. Sulaman disambut dengan benang emas atau perak.

Di laman web kami, anda dapat melihat pelbagai bahan video pada hiasan dapur dalam gaya abad yang lalu dan memilih pilihan reka bentuk kegemaran anda.

Idea reka bentuk yang tidak standard

Persoalan bagaimana untuk menghiasi dapur dengan tangan anda sendiri dengan kos yang minima, ramai yang ditanya.

Kami menawarkan beberapa idea asli dan luar biasa daripada pereka kontemporari terkemuka:

Penyelesaian yang tidak dijangka

Penyelesaian yang tidak dijangka

  • Seperti meja di roda dari basikal dengan permukaan kaca akan sempurna melengkapkan gaya moden dapur. Anda juga boleh menghiasi perabot dengan cakera komputer lama, mewarna mereka dengan semua warna pelangi;
  • Untuk menghias dapur dengan bunga yang dibuat dari bahan-bahan yang paling tidak dijangka juga mungkin. Tirai ini dibuat daripada filem polietilena pembungkusan konvensional. Tetapi kesabaran untuk pembuatan hiasan seperti itu mesti mempunyai banyak;
  • Paip yang tidak berjaya di dapur boleh diubah menjadi pokok yang hebat. Kami akan catnya "di bawah pokok" dan menghias dengan daun anggur buatan dan tandan berair. Berikut adalah aksesori yang bergaya dalam hiasan "Provence";
  • Secara praktikal dari sebarang perkara yang tidak perlu, anda boleh membuat aksesori hiasan yang unik untuk dapur. Perkara utama adalah untuk menunjukkan imaginasi dan imaginasi;
Penapis lama boleh diubahsuai menjadi plafond yang bergaya untuk lampu

Penapis lama boleh diubahsuai menjadi plafond yang bergaya untuk lampu

  • Versi paling mudah tetapi berkesan dari reka bentuk luar biasa dapur boleh dianggap lukisan artistik dinding dan barang set perabot, yang boleh anda lakukan sendiri. Nasib baik, harga cat kalis air rendah.

Kesimpulannya

Hiasan Vintage dibuat oleh tangan sendiri

Hiasan Vintage dibuat oleh tangan sendiri

Pilihan untuk hiasan bebas hanya bergantung pada penerbangan fantasi penulis. Oleh itu, menghias dapur dengan tangan mereka sendiri adalah sangat mungkin. Adalah penting hanya terdapat banyak masa lapang dan keinginan untuk menjadikan dunia di sekeliling anda lebih cerah dan lebih ringan.

Baca juga artikel "Gorden Nand-Made - Crocheted for Creations Kitchen".

Galeri

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1