Vgrajena omara s svojimi rokami

Vgrajena omara s svojimi rokami

Pri organizaciji stanovanjskega prostora je zelo pomembno razmišljati o postavitvi mest za shranjevanje. Še posebej to zadeva majhne prostore, katerih lastniki si ne morejo privoščiti, da bi prostor prisilili v obsežne skrinje ali neomejeno število polic. Poleg tega moderno pohištvo ni poceni. Danes vam bomo povedali, kako narediti vgrajeno omarico z lastnimi rokami, s čimer rešite vse naštete težave v enem padcu!

Prednosti vgrajene garderobe

Predmeti za predmete - prostor za shranjevanje s sistemom drsnih vrat. Ta navidezno majhna funkcija je funkcionalna, prostorna, priročna in kompaktna za majhne prostore.

Dejstvo je, da drsna vrata shranijo dragoceni prostor, ki ga običajno zasedajo odprte razdelke. Prav tako zagotavljajo udoben dostop do stvari, vam omogočajo, da se v notranjost police, obešalniki, škatle, ki so združeni v udobno zaporedje, brez strahu, da bi motili estetiko.

Poleg praktičnih lastnosti, omare - eleganten notranji element, ki, če je želeno, lahko kot svetlo poudarjeno zahvaljujoč oblikovanje rešitve, in "združiti" s končnega steno.

Glede na umestitev je več garderobnih omar. Med njimi so vgrajene številne prednosti. Prvič, zaradi lokacije v niši, praktično ne zasedajo prostora. Drugič, omogočajo popolno kompozicijo v notranjosti, ne da bi kršili načelo praktičnosti. Tretjič, dovolj je enostavno samostojno, ker stene služijo kot podporne stene.

Ustvarjanje omaro s svojimi rokami, boste prihranili ne le čas in denar, temveč tudi skonstruiruete pohištvo, ki je idealen za vaše specifično okolje, prilagajanje na posebnosti stenah, kot tudi velikost nišo.

Kako narediti vgrajeno omarico z lastnimi rokami
Kako narediti vgrajeno omarico z lastnimi rokami

Razvoj postavitve garderobe

Brez premišljenega načrta ni mogoče uresničiti ideje. Preden začnete z montažo garderobe, se morate odločiti, kakšno velikost bo, kaj vključuje in kako izgleda.

Meritve

Dimenzije prihodnje zasnove so v veliki meri odvisne od višine stropov in področja same niše, v kateri bo nameščena omara. Pravokotna bi morala biti z razmikom približno 70 cm - približno takšna globina imajo police, ker bo z večjo hitrostjo težko dobiti stvari. Vendar bi te podrobnosti morale biti 10 cm že ob upoštevanju drsnih vrat.

V idealnem primeru, ko je omara nameščena na višini stropa. To je priročno, saj vam ni treba skrbeti za kopičenje prahu na vrhu in vam omogoča, da shranite največje število stvari z minimalnimi stroški prostora.

Glede na splošne meritve zgradbe je potrebno določiti vrata. Širina vsake particije ne sme biti večja od 600 mm, v nasprotnem primeru težki element močno pritisne na valje in lahko pride do napake.

Prekrivanje bi moralo biti približno 60 mm, višja stopnja dostopa do stvari v omari bo postala bolj zapletena.

Vgrajena omara s svojimi rokami - meritve
Vgrajena omara s svojimi rokami - meritve
Vgrajena omara s svojimi rokami - meritve

Polnjenje

Pri oblikovanju "polnjenja" omaro vodite po svojih potrebah: številu stvari in njihovih lastnikih ter tudi sorti. V sodobnih komodah so sestavine za različne vrste predmetov: od posteljnega perila do nepotrebne elektronike. Za udobje ustvarite risbo tako, da poskusite nekaj možnosti.

Polnjenje omaro se lahko razdeli na preprosto načelo: vrhnja oblačila - stran, pomembne majhne predmete - bližje dragocene - v škatlah, in suha oblačila - višji. Na primer, lahko vlaga iz plašča premakniti na druge stvari, tako da je najbolje, da se položaj na obešalnik blizu roba strukture.

Posteljnega perila ni mogoče shranjevati spodaj - umazanija od tal se dviga za približno 40 cm, tudi v zaprtem prostoru. Spodnji del mora biti napolnjen s škatlami ali mrežami za čevlje. Izračunajte približno število stvari v omari vnaprej, da načrtujete dimenzije predelkov.

Vgrajeno omaro z rokami - polnjenje
Vgrajeno omaro z rokami - polnjenje
Vgrajeno omaro z rokami - polnjenje
Vgrajena omara s svojimi rokami

Oblikovanje

Razvoj videza omare - za mnoge najbolj zanimive in ustvarjalne faze. Treba je upoštevati, da se to nanaša na oblikovanje vratnih fasad, ker lepota notranjosti ni vidna.

Osredotočite se na slog sobe. Na primer, klasika všeč plemenite vzorce in rezbarije, vendar sodobni stil raje laconski linije in nestandardne rešitve. Z minimalizmom lahko uporabite motive sten, skrivate pohištvo s vidnega polja in s potapljanjem ne bojte eksperimentov.

Lepota vgrajene omare je, da je lahko neviden ali svetel element v notranjosti. Izvirne fasade s celimi umetniškimi kompozicijami so izvirne. Ampak, če v prostoru nima veliko prostora, bo zrcalna površina vidno razširila prostor.

Vgrajena omara z lastnimi rokami - design
Vgrajena omara z lastnimi rokami - design
Vgrajena omara z lastnimi rokami - design
Vgrajena omara z lastnimi rokami - design

Priprava: materiali in deli

Niti najmanj vloga pri ustvarjanju vgrajenega oddelka v garderobi z lastnimi rokami igrajo materiali. Trajnost, trdnost in zunanje lastnosti pohištva so odvisne od njih.

Drevo, čeprav se šteje za odlično osnovo za klasično notranjost ali provanso, vendar za notranje polnjenje drsne omare ne ustreza. Vprašanje je, da bo v niši višja stopnja vlažnosti, ki negativno vpliva na naravne materiale. Toda, če je takšna možnost nepogrešljiva zaradi več razlogov, je potrebno dodatno obdelati substrat s posebnimi sredstvi.

Idealna izbira - MDF ali fiberboard. Te vrste imajo vse pozitivne lastnosti lesa, medtem ko so bolj odporne na okoljske vplive. So enostavni za uporabo - lahko enostavno vidijo, montirajo, prihranijo ne samo denar, ampak tudi moč. Malo nasvetov: priporočamo, da kupite vlaknino s srednje ali visoko gostoto, ker je nizka preveč nestabilna.

Toda iz kartona iz mavca je bolje zavrniti - to je nepraktičen, težek in občutljiv material, ki ni primeren za police.

Nato morate določiti, katere dele boste potrebovali za montažo. Upoštevajte, da lahko nekatere predmete kupite v pripravljeni obliki: to velja za police ali drsna vrata. Lahko se obrnete na mojstra, ki jih bo naredil v skladu z vsemi pravili, in to naredite samo z namestitvijo kabineta. Toda druge komponente bodo morali kupiti v vsakem primeru - so nenadomestljivi.

Takšni izdelki so: Valjčni mehanizme za vrata in vodila za predale, vijaki, pritrdilni zatiči, podporne elemente palico za obešala. Ta seznam je mogoče dopolniti glede na vaše cilje.

Vgrajena omara s svojimi rokami - materiali in deli
Vgrajena omara s svojimi rokami - materiali in deli
Vgrajena omara s svojimi rokami - materiali in deli

Sestavljanje garderobe

Po skrbnem oblikovanju garderobe in pripravljalnega načrta je čas, da se premaknete na najpomembnejši trenutek - sestavljanje vseh delov.

Niche

Za to je nedvomno treba vnaprej pripraviti odprtino, v kateri je nameščena omara. Da zidovi niso prašeni, nekateri raje pokrivajo s plastjo vezanega lesa ali celo prilepiti ozadje. Ampak obstaja bolj ekonomična možnost.

Za začetek se stara prevleka odstrani z gelnim pranjem. To je popolnoma varno za zdravje. Po tem je potrebno površino impregnati z vodno-polimerno raztopino PVA. Ta postopek traja več dni, saj je priporočljivo, da postopek ponovite večkrat, potem ko čakate na dan. Nato pokrijemo pregrade z akrilnim emajlom. Gotovo - zagotovljena je desetletna zaščita.

Vgrajena omara z lastnimi rokami - nišni zaključek
Vgrajena omara z lastnimi rokami - nišni zaključek

Police

Čas za zapolnitev niše s kraji za shranjevanje. Treba je opozoriti, da za vgrajeno ohišje so možnosti police v omari pohištva neučinkovite, saj je nemogoče priti na zunanjo stran bočnic. Težko je izdelati poseben skelet samostojno, vendar pa lahko uporaba sistemov z nadzorovanim vzmetenjem reši situacijo.

Druga priročna rešitev je pritrjevanje skladišč na koščke podstave, ki podpirajo police od spodaj. Na splošno, po določitvi metode, namestitev notranjih komponent kabineta ne bo povzročala težav.

Vgrajena garderoba z lastnimi rokami - fiksirne police
Vgrajena garderoba z lastnimi rokami - fiksirne police
Vgrajena garderoba z lastnimi rokami - fiksirne police

Drsna vrata

Namestitev glavne lastnosti drsnih vrat - drsna vrata - je najtežja stopnja dela. Morate namestiti mehanizem za vloge na tak način, da se odlično spoprijema s svojimi funkcijami, zagotavlja enostavno drsno, natančno fiksiranje in tudi ne proizvaja tujih zvokov.

Treba je določiti izbiro suspenzije. Obstajajo tri vrste: spodnji tir, zgornji tir in monorail.

V prvem primeru spodnji del mehanizma služi kot podpora, zgornji pa preprečuje padanje. To je najpogostejša in zanesljiva vrsta. Namestitev potekajo na naslednji način: na zgornji in spodnji strani so nameščene strani, dvignejo in prilagajajo postanki.

V drugem primeru, nasprotno, podpora gre v zgornji del. Tako mehanizem ni tako prašno, ne proizvaja tujih zvokov. Ampak z netočnimi manipulacijskimi deli lahko zlahka poškodujete.

Tretja možnost je prevoz z dvema paroma valjev. V tem primeru se suspenzija vsakega lista premakne v drugi vodnik.

V vzmetih so nameščena vrata, preverjena učinkovitost - in vse, vgrajena garderoba je pripravljena!

Vgradna omara s svojo roko - namestitev vrat
Vgradna omara s svojo roko - namestitev vrat
Vgradna omara s svojo roko - namestitev vrat
Vgradna omara s svojo roko - namestitev vrat

Video: Vgrajena omara s svojimi rokami

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 56