Bagaimana untuk menyesuaikan mozek untuk dapur – pemasangan peringkat demi peringkat

Pembaikan di dapur - jangan hanya tampal kertas dinding, memasang tong tirai untuk langsir dan memberi ruang dengan perabot, proses ini memerlukan lebih banyak tindakan. Sebagai contoh, letakkan apron di kawasan kerja.

Setuju, sesiapa yang tidak pernah mengalami masalah ini, boleh mengalami kesulitan, menjalankan kerja, terutama jika mozek kaca untuk dapur digunakan. Itulah sebabnya kami mencadangkan anda membaca artikel ini.

Jika anda ragu-ragu, anda boleh membeli mozek besar, sebagai contoh, plat 3x3 cm

Jika anda ragu-ragu, anda boleh membeli mozek besar, sebagai contoh, plat 3x3 cm

Apron - apakah keperluannya

Mengapa terbaik untuk memasang apron di atas permukaan kerja dengan tepat dari jubin seramik (Ketahui cara membuat apron dapur jubin).

Pilihan ini mempunyai beberapa kelebihan yang ketara:

 • Ubin - bahan tahan lama yang tidak takut kelembapan, tiada bahan kimia rumah tangga, tidak ada perubahan suhu. Ia juga dilindungi dari sinar ultraviolet, yang akan menghalangnya daripada kehilangan warna yang kaya dari masa ke masa.
 • Tidak memerlukan sebarang penyelenggaraan, hanya cukup untuk membersihkannya dengan span atau kain lembap. Dibuktikan bahawa jubin khas untuk dapur mempunyai permukaan yang praktikalnya tidak tercemar, ini disebabkan oleh fakta bahawa bahan itu tidak mempunyai liang dalam.
 • Beratus-ratus penyelesaian warna yang berbeza, di antaranya anda pasti akan menemui sesuatu yang menarik untuk diri anda sendiri. Dan jika kita bercakap tentang apa yang akan diletakkan di dalam dapur mozek, maka lebih-lebih lagi - komponen hiasan pedalaman akan menjadi tepu.
Mosaic adalah mudah untuk menyerlahkan warna utama di pedalaman

Mosaic adalah mudah untuk menyerlahkan warna utama di pedalaman

Perhatikan! Anda boleh, sudah tentu, berhujah, mereka mengatakan, jubin seramik tidak lebih baik daripada apron kaca, tetapi itu tidak begitu. Sekurang-kurangnya kerana kaca adalah bahan yang lebih rapuh, yang secara tidak sengaja boleh dihubungkan dengan kuali atau kuali. Dan anda perlu menukar segala-galanya, dan harganya jauh lebih tinggi dari kos jubin.

 • Satu lagi warna mozek - warna dan corak yang berbeza dengan mudah akan menyembunyikan keretakan dan cip kecil. Oleh itu, walaupun selepas operasi 5-7 tahun, jubin akan tetap seperti dalam keadaan murni.

Kekurangan bahan

Dan masih, dapur dengan mozek mempunyai beberapa sisi negatif:

 • Apabila melihat lukisan dari jarak dekat, ia akan berpecah kepada petak kecil, integriti akan dipecahkan. Ini sangat ketara di bilik-bilik kecil, di mana ruang makan terletak di hadapan alat dengar.
 • Moose ini sedikit lebih sukar untuk diletakkan, itulah sebabnya ia paling sukar. Terutama jika jubin disusun satu demi satu. Proses ini mengambil beberapa kali lebih lama daripada meletakkan jubin seramik konvensional.

Malah, arahan meletakkan agak mudah, hanya terdapat beberapa ciri yang banyak dilupakan oleh orang ramai. Untuk mengelakkan akibat buruk, mari beritahu mereka.

Apa yang penting untuk dilakukan

 • Sebelum anda meletakkan mozek di dapur, anda perlu menyediakan dinding. Penyediaannya adalah untuk menghilangkan bahan penamat tua dan buku asas. Primer adalah wajib jika anda ingin mencapai hasil yang positif.
 • Ia juga adalah yang terbaik untuk membeli jubin pada mesh diperkuat, ini akan membolehkan lebih baik memperbaiki bahan, serta menyembunyikan penyelewengan kecil. Jangan sekali-sekadar memasang mozek di dinding kosong, ia membuang masa dan wang.
 • Sangat penting untuk menghasilkan alat yang berkualiti. Sebagai contoh, gunakan penggelek bulu untuk penyebuan, beberapa jenis spatula untuk memohon mortar ke dinding.
 • Jika jubin adalah pelekat diri, maka permukaan dinding mesti degreased sebelum memulakan kerja. Malah lapisan debu kecil boleh merosakkan apron.
 • Kami telah berkata tentang buku asas, tetapi kita tidak boleh lupa bahawa ia adalah yang paling penting untuk mengukur dinding. Untuk melakukan ini, kita menggunakan plaster atau dempul, adalah perlu untuk menyembunyikan notches walaupun kecil.
Ini adalah bagaimana tembok, siap sepenuhnya untuk pemasangan jubin

Ini adalah bagaimana tembok, siap sepenuhnya untuk pemasangan jubin

Untuk maklumat! Proses penyusunan dilakukan dua kali: sebelum meratakan dinding dan selepas menyelesaikan semua kerja.

Apa yang diperlukan untuk memasang apron

 • Pertama, anda perlu membeli alat: roller, spatula, tahap pembinaan dan gunting untuk memotong mozek. Mana-mana akan mendekati, seperti mengukuhkan lagi pada plastik jubin, masih ada jaring kaca.
 • Kedua, anda perlu membeli semua bahan: jubin itu sendiri, gam khas (dengan penambahan lateks), grout, primer dan dempul. Mengapa lebih baik menggunakan gam, kerana ia tidak takut kelembapan dan mewujudkan sambungan yang paling padat mozek dan dinding.

Penting! Jika apron dibentangkan dari mozek pada satu jubin, maka anda juga akan memerlukan salib plastik, supaya jarak antara kotak itu sama.

Pasang apron

Panduan ini akan membantu anda memahami aliran kerja. Selepas membaca, kami memberi jaminan bahawa anda akan mendapat mozek di dapur dengan tangan anda sendiri, tanpa bantuan luar (Ketahui cara membuat pemasangan apron untuk dapur dengan tangan anda sendiri).

Tidak kira jubin yang anda letakkan, anda mesti memasang bar mendatar supaya apron diletakkan pada tahap

Tidak kira jubin yang anda letakkan, anda mesti memasang bar mendatar supaya apron diletakkan pada tahap

Satu jubin

 • Perkara pertama yang kami memakai mesh mengukuhkan permukaan rata dan bersih.
 • Untuk mula meletakkan satu baris menegak, menggunakan salib plastik. Jubin terpaku sama ada pada gam khas yang anda beli, atau kaedah pelekat sendiri - pelekat itu telah digunakan di bahagian belakang, yang tersembunyi di bawah kertas.
 • Jangan lupa menggunakan salib plastik, dan tonton corak.

Nasihat! Untuk kemudahan, lebih baik untuk memotong mesh ke kanvas yang lebih kecil, lebih mudah untuk dipasang di dinding.

 • Selepas satu unsur sudah siap, letakkan gam pada dinding. Anda sepatutnya mendapatkannya seperti dalam foto.
Pelekat ini digunakan dengan spatula yang luas dan merata di permukaan

Pelekat ini digunakan dengan spatula yang luas dan merata di permukaan

 • Kami menunggu masa yang ditunjukkan pada pembungkusan, dan memohon grid dengan mozek.
 • Apabila apron sepenuhnya dibentangkan, gunakan spatula kecil - gunakan grout pada lipatan. Grout boleh digunakan menggunakan pistol khas, tetapi ia tidak berbaloi untuk membelanjakan wang di atasnya, jika anda tidak merancang untuk memasang mozek lagi.

Lapisan yang telah siap

Tahap ini lebih mudah, kerana anda tidak perlu melakukan banyak kerja keras - meletakkan ubin pada grid, sudah selesai. Anda hanya boleh menyediakan dinding dengan teliti, sapukan asas gam di atasnya dan padam mozek.

Kuasa mozek seperti itu dijual di kedai-kedai pembinaan

Kuasa mozek seperti itu dijual di kedai-kedai pembinaan

Perkara utama - jangan lupa bahawa mozek di bahagian dalam dapur kelihatan sangat berwarna-warni, walaupun menggunakan warna katil. Oleh itu, jika anda ingin mencapai warna neutral, gunakan hanya beberapa warna di dalam bilik, sebagai contoh, tidak lebih daripada tiga.

Juga, melepaskan pelbagai lukisan, mereka boleh menarik perhatian terlalu banyak, menonjolkan di pedalaman tidak cukup apa yang diperlukan. Terutama ketika di permukaan kerja (meja makan) ada banyak peralatan rumah tangga dan perkakas.

1
Ini juga apron, hanya dibuat dari bahagian plat yang pecah - cara yang sangat asli untuk menghiasi kawasan kerja

Ini juga apron, hanya dibuat dari bahagian plat yang pecah - cara yang sangat asli untuk menghiasi kawasan kerja

Kesimpulannya

Kami mencuba sedapat mungkin untuk menyampaikan kepada anda maklumat mengenai apa kafein di dapur (lihat juga artikel pada apron untuk dapur dari mozek). Sekiranya anda tidak memahami proses memasang apron dari bahan ini, kami cadangkan anda menonton video pada akhir artikel.

Nasib baik dalam pembaikan!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =