Ремоделиране на кухнята (60 снимки) – опции за трансфер

Разположението на модерните апартаменти ни дава възможност да живеем в тях удобно. И това се отнася главно за големи площи на всички стаи, независимо от тяхното предназначение, което не може да се каже за апартаменти, които са построени преди петдесет или шестдесет години.

Но аз искам да живея в тях и е добре и удобно. Ето защо собствениците на тези апартаменти излизат от ситуацията по един единствен начин - реконструкцията на кухнята в стая или в друга съседна стая.

кухня ремоделиране

Реконструкция на кухненско помещение

И защо кухнята? Работата е, че тази стая е най-нерационална и понякога неудобна. Помнете поне Хрушчов. Малка (не повече от 7 квадратни метра), помещение с единичен прозорец, което някога е смятано за най-доброто за подобряване на живота.

Като цяло, реконструкцията на малка кухня днес става все по-често. Търсенето на такива промени се увеличава и следователно търсенето на предложения нараства по отношение на правилен и рационален подход към този сложен процес.

Ето защо, професионалните архитекти и дизайнери смятат всички видове къщи за възможността да променят кухненското пространство. Някъде е лесно да се направи, някъде трудно.

Съчетаване на кухнята и стаята

Това е най-простата възможност, между другото, и най-често използваната. Особено е в търсенето, когато ремонтите се извършват в едностаен апартамент.

 • на първо място, има възможност да се разшири общата полезна площ.
 • на второ място, комбинацията предлага много предимства, но това е удобство, функционалност, възможност за правилно планиране на оформлението на кухненските мебели и домакински уреди.
 • трета, не само пространството се променя, но и подход за решаване на някои проблеми, свързани с комуникацията на членовете на семейството, което е важен фактор.
кухня в коридора

Схемата за обединяване на кухнята и стаята

Но тази реконструкция е традиционна (снимката по-горе) и вече можем да кажем, стандартно. Понастоящем има интересни проекти, в които се включват и други жилищни помещения.

И в такива ситуации, най-често кухненското пространство се освобождава за други нужди и самият той се пренася в съседни помещения.

Какви са опциите?

 • Кухнята се пренася на балкон или лоджия.
 • Преместване на кухнята в коридора.
 • Премести се в стаята.
 • В задната стая.

Както можете да видите, има опции, но всеки от тях има собствен специфичен подход, където е необходимо да се вземат под внимание дизайнерските особености на помещенията.

1

Преместване на кухнята в залата - вижте тук.

Трансфер до балкона

Реконструкция на балкон в кухнята - се счита за най-добрият вариант. Но е разбираемо и без думи, че ще бъде възможно само ако двете помещения се обединят.

Вярно е, че тук ще трябва да работите много усилено и да направите някои финансови и трудови разходи.

 • на първо място, балконът е изолиран.
 • на второ място, всички комуникационни системи се прехвърлят.
 • трета, ще трябва да планират подредбата на кухненските мебели за дребни неща.

Важно! Особено внимание към тръбопровода, без специално разрешение, не може да се докосне до нищо. И това не е факт, че такова разрешение получавате.

реконструкция на лоджията в кухнята

Ремоделиране лоджии в кухнята - оригиналното решение

Но това е тази възможност, която дава възможност да получите една допълнителна свободна стая. От кухнята получавате отлична трапезария или малка всекидневна. Такова преустройство за много от нас е решаването на редица проблеми, свързани с малък брой стаи и техните малки размери.

Между другото, не е необичайно кухнята да се превърне в спалня. Има малък плъзгащ се диван, в който детето спи.

За него тази стая става собствена през нощта, тук може да свири и да подготви уроци. Цялото семейство прекарва закуска, обяд и вечеря тук.

Има още един вариант, когато кухнята е съчетана с балкон. Има комбинация от гледна точка на прехвърлянето на част от кухнята към балкона.

Това означава, че печката не може да бъде преместена навсякъде и това прави поправката по-лесен. Тук на балкона има техника, понякога мивка, която не можете да носите със собствените си ръце.

Прочетете също статията "Проектиране на кухня с балкон в жилищен блок".

Нестандартни кухненски смени

Кухнята в коридора или в стаята е нетрадиционен подход. Той се използва само ако възможността да се промени по някакъв начин пространството по друг начин не работи. Но тук, както при прехвърлянето на балкона, ще имате нужда от разрешение от газови компании, които може и да не го дават (най-често е).

реконструкция на балкона в кухнята

Нестандартна комбинация от кухня и коридор

Вярно е, че това не е единственото ограничение.

Добавете няколко забрани, които са установени по санитарни и хигиенни стандарти.

 1. Не можете да носите кухнята в стаята, без да направите добра хидроизолация на пода (цената на ремонта е значително увеличена). Не е тайна, че кухнята принадлежи към категорията "мокри помещения".
 2. Задължително е да се инсталира водоснабдителна и канализационна система стриктно в съответствие със схемите, одобрени от стандартите.
 3. Не можете да организирате кухня над хола на съседите на долния етаж, дори ако се извършват всички хидроизолационни работи.

Тогава възниква въпросът защо всички тези проекти? Те могат да бъдат използвани в два случая: ако вашият апартамент се намира на първия етаж или под него няма жилищни помещения. Съответно, в крайградски строителство на такива проекти могат да бъдат приложени.

Полезни съвети

Каквото и да реконструирате кухнята не е избрана, не забравяйте, че за това трябва да съберете някои разрешителни. Без тях, без проект, без работен план, този процес не бива да започва.

Тъй като модификацията на жилищното пространство ще се квалифицира като незаконно преустройство. И за това съгласно сегашното законодателство ще трябва да отговори.

Е, ако сте глобени и всички промени ще бъдат оставени. Но случаите, когато апартаментът е бил принуден да донесе в оригиналната си форма, много.

Обърнете внимание! Нелегално пренареден апартамент, просто не можете да продавате, правите или обменяте.

кухня преместване

Кухня на балкона

Заключение по темата

Няма значение къде се извършва реконструкцията: в панелна къща или в тухлена къща. Важно е да знаете точно правилата за производство на този процес и да вземете решение за него.

Единственото нещо, на което исках да се съсредоточа, е реконструкцията на кухнята с балкон. Ако такава възможност изглежда, тогава за днес това е най-оптималната опция за промяна на жилищното пространство. Това е просто и евтино.

Кухненски коридор - вижте тук.

галерия

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =