Как да направите топъл под в кухнята

Понастоящем топлата подове в жилищни сгради са може би най-ефикасният и евтин източник на отопление, макар че не винаги се предоставя легитимна възможност от инсталацията. В тази статия ще говорим за, от какви източници могат да се извършват отопление и как да се направи някои от тях.

Освен това за допълнителна информация на тази страница е публикуван видеоклип.

Подреждане на кухненския под в кухнята

Подреждане на кухненския под в кухнята

Подгрявайте подове

Всички видове такива устройства могат да бъдат разделени на два вида - водни и електрически, въпреки че последният им брой е няколко. Тяхната ефективност се състои в характеристиките на топъл въздух, издигащ се отдолу нагоре, като по този начин всички потоци, излъчвани от нагревателя, се използват на закрито с максимална полза.

Например, ако нормален отоплителен температурата на подаване на помещението да 60⁰ С, водата ще бъде достатъчно етаж 35⁰-40⁰ С

Място за монтаж

Фарове на пода

Фарове на пода

 • При монтажа на всяко подово отопление, дори и за филм инфрачервено излъчване (IPO) трябва да бъде равна повърхност за полагане. Цимент-пясъчната замазка е най-добрата за тази цел, но понякога се използва вместо пясък, което по никакъв начин не навреди на самолета, а дори и я усилва.
Решението е затегнато от правилото

Решението е затегнато от правилото

 • Ако разтворът трябва да се излее в частния сектор (на първия етаж), на земята трябва да се излее възглавница от чакъл, чакъл или експандирана глина. След това маяците се поставят в равнината, разстоянието между тях трябва да бъде с 10-15 см по-малко от продължителността на правилото, което ще използвате.

Пълното изсъхване на замазката ще дойде след 21 дни и едва тогава ще бъде възможно да се поставят тръби, електромат или кабели, защото ще се нуждаете от солидна основа.

Електрическо подово отопление

Монтиране на отоплителния кабел

Монтиране на отоплителния кабел

 • За всеки етаж с електрическо отопление е необходимо сензора за температура, така че на първо място със собствените си ръце proshtrobite бразда в стената, за да го инсталирате и настроите термостата на удобно място.

Също така трябва да погледнете кабелите в къщата, така че да могат да издържат на силата на електрическата структура (таблицата е показана по-долу). Към база пода, за да се осигури механизъм на кабел е закрепен с метален прореза за колани през скобите 25 mm и лентите се трябва да се монтира около 50 см.

Проводник на проводниците

Налична мощност (мед)

Налична мощност (алуминий)

1,5 mm2

12А

7,5A

2,5 mm2

20A

12,5A

4,0 мм2

32А

20A

Инсталация на сензора за топлина

Инсталация на сензора за топлина

На Съвета. Сензорът за температура е необходимо да се инсталира в гофрирана тръба в случай на повреда, можете да го извадя и да го замени с друг.
Краят на тръбата трябва да бъде навлажнен, така че разтворът да не навлезе там.

 • Монтирайте сензора между кабелите и го фиксирайте със същата монтажна лента, както и самият кабел. Запълнете сглобената конструкция само с циментово-пясъчен разтвор, защото острите отпадъци от камъчета могат да повредят изолацията. Такъв дефект заплашва образуването на въздушен джоб и в резултат на това се увеличава температурата и изгарянето.
 • Ако стаята се намира на мазето, след това изолацията често се използва екструдиран полистирен (penoplex) и за монтаж на кабелни сметки за изолация, предвидена метална мазилка мрежа с 20-30 mm клетка. Кабелът просто се закрепва към решетката, но трябва да внимавате да не повредите изолацията му.
Схема за изграждане на електрически топъл под

Схема за изграждане на електрически топъл под

 • Онлайн Съвети кабел след инсталацията да се прилага лепилото върху него, и веднага плочките, така че все още се нуждаят от слой на замазката на върха на кабела? Нека се опитаме да го решим сами по себе си - чрез нагряване с тънък слой лепило маса ще се счупи и това ще доведе до неговото разпадащ, но след това, което след това трябва да бъде дебелината?
 • Първо, минималната дебелина на замазката над отоплителния кабел или водопровода трябва да бъде най-малко 30-40 мм, т.е. от основата общата му височина да бъде от 70 до 100 мм - това е най-добрият вариант. На второ място, топлината от източника (тръбата или кабела) се издига нагоре под формата на равнобедрен триъгълник, като всяка от страните има наклон от 45 ° спрямо линията на хоризонта. От това следва, че стъпката на тръба или кабел с дебелина на замазка 70-100 мм трябва да бъде 200-250 мм, след това повърхността ще се затопли равномерно, без промени.
 • Възможно е да се стартира отоплителната система по оперативен начин само след като подсушаването е напълно изсушено, както и лепилото за керамични плочки, ако има такива. След първото стартиране, обикновено трябва да отнеме няколко дни, за да се стабилизира напълно монолита, т.е. докато топлината се върне на нормално място в пода. Средната температура на загряване, достатъчна за стаята, е изложена на температури от 30 ° C до 40 ° C, в зависимост от климатичния район и общото затопляне на къщата.
Инсталиране на IPO

Инсталиране на IPO

 • Монтаж на филм инфрачервено отопление в залата за кухня се прави подобно на кабела за отопление и това включва инструкции за инсталиране. Но все пак има някои различия, като температурен датчик за IPO-то трябва да се поставят под филма, следователно, е необходимо proshtrobit канал в пода с него, така че той, заедно с тръбата, наравно с равнината. IPO се полага с текущо носещи части и връзката се прави паралелно.
Изолиране на свързващите точки

Изолиране на свързващите точки

 • Когато полагате филма върху подовата на кухнята и нейната връзка, е необходимо да изолирате всички свързващи клеми, така че да не попадне влага.
  Също така на IPO-то не е необходимо да попълните вратовръзка - може да се постави на върха на ламинат или балатум дъската, така на места, където няма да има мебели, филмът не трябва да бъде, особено за сензора за температура.

На Съвета. Ако използвате дървени подови настилки, тогава в такива случаи не се препоръчва да ги боя, защото боята за пода на кухнята ще се счупи.

Подово отопление с вода

Полагане на тръби със спирала

Полагане на тръби със спирала

 • За да монтирате подове с топла вода в кухнята, ще ви е необходима и замазка, която вече е написана по-горе в този материал. И сега ще се нуждаем или от полиетилен, или от безшевна металопластична тръба с диаметър 16 mm. За котела не говорим - предполага се, че той вече е инсталиран и видът гориво тук няма абсолютно никакво значение.

На Съвета. Въпреки че за подовете с топла вода се препоръчва полиетиленова тръба, опитът показва, че е по-изгодно и по-удобно за тази цел да се използват метални пластмаси и има сериозни причини за това.
Първо, изливане замазка полиетилен може да се получи само с вода напълнена тръба; второ, металната плоча е по-здрава и замазката може да бъде направена с пресяване - камъчетата не увреждат тръбата и трето, металната плоча е по-евтина.

 • Първият съединител ако е необходимо загряване ви екструдиран полистирен и подредени върху него мазилка метална мрежа за тръба монтаж. Ако такава изолация не е направена, ще бъде достатъчно да се покрие хидроизолационния филм, а върху него - фолио-разпенен полиетилен с дебелина 2 мм, за да се увеличи топлопренасящият ефект. След това на фолиото се изтегля маршрут за полагане на тръбата, а пластмасови конзоли се навиват през него на разстояние 30-40 cm, а при къси завои това разстояние се съкращава, ако е необходимо.
 • За вътрешния завой МЕТАЛПЛАСТ правилно огънат без гънки в началото тръба монтаж износване стоманена пружина дълго 20-30 см, вътрешен диаметър 2-3 мм по-голям от външния диаметър на пластмасата. В процеса на огъване на пружината служи като външна обвивка и постепенно подава напред, и така нататък до края на полагане.
Пръчки за полагане на тръби

Пръчки за полагане на тръби

 • На снимката по-горе показва гребена на връзка през три кръга. В долната част има доставка гребен от котела (вторият вход в ляво не е ангажиран) и в едни и същи разходи (вляво) Мажевски клапан за изпускане на въздуха от системата и е свързан с горната част на тръбата за гребен връщане (връщане), без кранове, като те не са необходими.
  Това устройство разпределя отоплителни кръгове на три етажа - коридор, баня и кухня.
 • Както може би сте забелязали, тук се използва кутия за електрически багери (това е много удобно), което е монтирано на стената близо до пода. Температурата на всяка верига в този случай се регулира от кранове на гребена, което позволява да се поддържа в желания режим за всеки етаж.
  Такива контролни устройства обикновено се използват за конвекционни котли, които не са проектирани за ниски температури.

На Съвета. В нашата страна най-често се използват конвекционни котли, чиято нормална работна температура е от 60 ° C до 80 ° C.
Когато температурата на подаване на вода от 57⁰ С или по-ниска, ако разликата с линията за връщане ще бъде 20⁰C или повече, ще бъдат произведени на топлообменник киселинна кондензат, който разрушава метал.
Ето защо при настройката на системата, ако е необходимо да се инсталира t⁰ под 60⁰C, най-добре е ръчно закрепване или трипътен смесител със серво.
Използването на конвекционни котли се препоръчва при високотемпературни радиаторни вериги или смесени радиатори с топъл под.
Ако цялата верига е с ниска температура (топъл под), тогава е по-добре да инсталирате кондензационни котли, проектирани специално за такива системи.

Запълване на замазката над контура

Запълване на замазката над контура

 • Съединител, монтирани върху тръба, запълнена по обичайния начин, с предварително подреждане фар, а дебелината му е направена резервация за контакт с подзаглавие "Electric подово отопление."

  За подовете на кухнята керамичните плочки се използват най-добре като фасада - това е най-добрият диригент на топлината, особено когато плочката е лесна за използване.

заключение

В заключение, би искал да обърне внимание на факта, че дъската на електрически или водни потоци, необходими за да се добави към разтвора на пластификатор (пропорции, посочени на опаковката). (Виж също чл. Варианти етаж дизайн в кухнята) За кухнята можете да използвате всеки от пола на изпълненията, описани по-горе, въпреки че цената ще бъде различна, но цената на материала, като правило, много бързо плаща за намаляване на енергийните разходи.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 26