Što bi trebalo biti udaljenost između gornjeg i donjeg ormarića kuhinje

Odgovor na ovo pitanje može se čuti od mnogih ljudi, ali svaki put će zvučati drugačije. Zašto? Da, jer svatko ima svoje standarde. Traženje savjeta sa strane nije u redu, samo zato što se vaš rast možda ne podudara s rastom savjetnika. U ovom slučaju, može samo pomoći našem članku, koji će detaljno opisati sve značajke vješanja ormara na određenu visinu.

Dobar primjer kako biste trebali stajati pred kuhinjskim setom je raspon ruku i očiju

Dobar primjer kako biste trebali stajati pred kuhinjskim setom je raspon ruku i očiju

Ono što trebate obratiti pozornost

Kako bi se utvrdilo udaljenost u kuhinji između ormarića, treba uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

 • Rast osobe koja će kuhati. Pick up bi trebao biti za one koji su u kuhinji većinu vremena, i ne dolaze tamo jesti. Praktičnost u blizini radne površine jamči slasno pripremljenu jelo.
 • Značajke kućanskih aparata. Mnogi plinski peći imaju svoje standarde za ugradnju vješalica.
 • Materijal pregače. Neki vlasnici postavljaju staklene površine, što ni u kojem slučaju ne mogu biti obješene module.
 • Dimenzije vješalica također važno, složit ćete se, teško će doći do objekta koji se nalazi na polici, na nadmorskoj visini od više od dva metra.
 • Visina stropova, možda, nije tako važan čimbenik, ali na koji je svejedno potrebno paziti.

A sada ćemo detaljnije analizirati sve aspekte, kako bismo iskorijenili sve sumnje i odgovorili na glavno pitanje, na kojoj će vam udaljenosti trebati objesiti kuhinjske ormariće?

Pročitajte i kako odabrati televizor u kuhinji.

Idealna prostrana kuhinja s prostranim postoljem i bez šarkih modula

Idealna prostrana kuhinja s prostranim postoljem i bez šarkih modula

Udobnost u kuhinji

Što može biti gore ako se osoba osjeća neugodno u kuhinji? Ovo utječe ne samo na njegovo stanje već i na njegove postupke. Na primjer, ljudi koji nisu zadovoljni izgledom namještaja imaju veću vjerojatnost da će se spaljivati ​​na štednjaku. Ili su udarali glavama prema otvorenim vratima i uglovima kabineta.

 • Visina radne površine trebala bi biti prikladna za sve što je na njoj. Ruke bi trebale biti na pultu pod kutom od 15-20 stupnjeva, inače će doći do viška stresa, koji se postupno razvija u umor.

NAPOMENA! Sukladno tome, ako imate rast u rasponu od 165 do 185, visina donjih postolja od 820 do 900 mm odgovara vama.

 • U ovom trenutku, dno gornjih ormarića treba biti samo ispod razine očiju. Ako vise vise, problemat ica vam je da dobijete bilo što od police, a potraga za željenim traje nekoliko minuta. Ako vise niže, tada je visoka vjerojatnost udaranja glave prema dršci fasade.
Namještaj treba biti izrađen za praktičnost, a ne za zabavu i ljepotu

Namještaj treba biti izrađen za praktičnost, a ne za zabavu i ljepotu

Značajke kućanskih aparata

Već ste spomenuli vremena kada je neka tehnika "vrlo kategoricna" o tome kako su ormarići zglobni.

 • Za standardni električni štednjak, minimalna udaljenost do ormara iznad nje iznosi 650 mm. To se temelji na pretpostavci da dnevni rad može učiniti dno laminiranog modula neoperabilan.

Za informacije! Iverica se jako plaši od vlažnosti, tako da čak i mali lonac, koji se vrši na peći, može postati izvor trošenja materijala.

 • Plinske pećnice zahtijevaju minimalnu udaljenost do 700 mm. To je zbog činjenice da postoji mogućnost izbijanja kad se vatra iznad ploče podigne na znatnu udaljenost.

Općenito, preko ploča za kuhanje trebaju biti kapuljači, koji će ukloniti višak mirisa i čađe iz sobe. Za njih se kriteriji za šarke ne mijenjaju, ovisno o dimenzijama uređaja.

Podsjećamo vas! Prije instalacije kuhinje vlastitim rukama, pročitajte što upute upućuju kućanski aparat.

Pregača radne površine

Općenito, ovdje nema kritičnih značajki, postoji samo nekoliko preporuka:

 • Ako ste naredili staklenu pregaču, tada će njezine dimenzije biti udaljenost koja bi trebala biti između donjih i gornjih ormarića. Stoga, trebali biste pažljivo pristupiti ovom problemu, odjednom 600 mm, jer ćete biti mali, ili obratno, puno? Primjer se može vidjeti na fotografiji.
Izbor je odsutan: bilo izravno iznad pregača, ili još veće, što vjerojatno neće biti lijepo

Izbor je odsutan: bilo izravno iznad pregača, ili još veće, što vjerojatno neće biti lijepo

 • Debljina pregača ne bi trebala prelaziti 3 cm, inače se vješalice mogu postaviti samo iznad njega, ali ne i na njemu. A to znači da se visina gornjih modula određuje unaprijed, sve ovisi o dimenzijama postolja.
 • Ako koristite keramičku pločicu za pregaču, pokušajte je proširiti na razinu. Da, tada nije bilo potrebno zbog toga da spusti ispod ormarića kako bi se sakrila hrapavost.

Saznajte i kako izračunati snagu poklopca za kuhinju.

Dimenzije zidnih ormara

Drugi faktor koji utječe na udaljenost između donjih i gornjih modula. U tom slučaju, trebate početi od svog rasta.

1
 • Ako imate visinu do 180 cm, najpoželjnije dimenzije gornjih ormarića mogu se smatrati dimenzija 600-700 mm. Istovremeno, s površine ploče, vise ne vise od 650 mm.
 • Za one koji su iznad 180 godina moguće je povećati dimenzije zglobnih modula na 900 mm. Nemojte zaboraviti da između ormarića udaljenost ne smije biti veća od 650 mm.

Važno! Uzmite u obzir dimenzije pijedestala, jer ako znatno premašuju standard, to treba uzeti u obzir pri izračunu gornjih ormarića.

Nije neophodno obratiti pažnju na mehanizme za otvaranje vrata gornjih ormara

Nije neophodno obratiti pažnju na mehanizme za otvaranje vrata gornjih ormara

Standardna veličina je ormarići od 600 mm, svi su kuhinjski pribor lako postavljeni u takve module. Na primjer, odjel s perilicom posuđa podijeljen je u dva odjeljka, jedan ispod tanjura, drugi pod šalicama.

Također, prilikom naručivanja modula namještaja koji prelaze standardne dimenzije, cijena za njih znatno se povećava. To je zbog proizvodnje fasade nisu uzorkom.

NAPOMENA! U organizaciji namještaja možete postaviti pitanje koje su veličine fasada izračunate prema tablici, a koje podliježu individualnom izračunu.

Na slici se prikazuju mjesta na kojima pristup treba biti slobodan i prikladan

Na slici se prikazuju mjesta na kojima pristup treba biti slobodan i prikladan

Visina stropova u kuhinji

Ovaj faktor, nažalost, nepromijenjen, ako imate niske stropove, morat ćete ga prihvatiti. U sobu biste trebali unijeti ormariće tako da ne izgledaju previše glomazni, ali su prostrani i funkcionalni.

Ne zaboravite istodobno i estetsku stranu, ako su ormarići previsoki, tada će zatvoriti sve zidove - prostor će se vizualno smanjivati. U tom slučaju potrebno je koristiti staklene fasade i mnoge rasvjetne uređaje.

Što se tiče onih slučajeva kada imate u prostranom stropu, bolje je odabrati minimalnu veličinu ormara. Pokušajte uklopiti sve kuhinjski pribor u podne module, ili postaviti dodatni stalak, ali maksimalno povećajte prostor u gornjem dijelu prostorije.

Prikladan prostran stalak omogućuje vam da mali moduli za vješanje budu mali

Prikladan prostran stalak omogućuje vam da mali moduli za vješanje budu mali

Značajke instalacijskog postupka

Ne možete zanemariti vješanje ormarića, trebali biste znati nekoliko suptilnosti posla.

 • Ako se instalacija modula izvodi na zidovima ploče od gipsa, poželjno je unaprijed odrediti koja je udaljenost između ormara u kuhinji. To je zbog potrebe instaliranja drvene šipke za povećanje pouzdanosti strukture.

Važno! Upotreba leptirnog tipa nije zabranjena, ali nije preporučljiva. Za kuhinjski ormarić ovo je previše pričvršćenje.

 • Vagati se moduli poželjnije na vodilici metala, au ormarićima postaviti podesive nadstrešnice. To će, ako je potrebno, povisiti ili spustiti gornju kuhinju za 1,5-2 cm.
 • Uređaji se međusobno moraju zategnuti raskrižjima ili drvenim vijcima. To je potrebno za pouzdanost cjelokupne strukture.
 • Koristite kvalitetne pričvršćivače, nemojte se šepati na hardveru.
Za ravnomjerniju šarku, možete pričvrstiti vremensku traku koja će biti donji rub ormarića

Za ravnomjerniju šarku, možete pričvrstiti vremensku traku koja će biti donji rub ormarića

zaključak

Očito, sada znate sve pojedinosti o tome koliko se ormarići trebaju objesiti s countertop-a, sada ne morate tražiti savjete od prijatelja ili poznanika. Da biste ovo pitanje mogli vizualno proučiti, preporučujemo da gledate videozapis na kraju članka.

Pročitajte i kako izgraditi hladnjak u kuhinji.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =