Кухненски дизайн с газовата колона (35 снимки) – как да създадете красив интериор без да нарушавате правилата за безопасност

В къщи, където няма централизирана гореща вода, често се намират газови колони - течащи бойлери.

По време на ремонта тези уреди произвеждат много проблеми, тъй като съществуват строги правила за работа, които не позволяват прехвърлянето им без специално разрешение или ограничаване на достъпа до колонките и газовите тръби. Създаването на кухненски дизайн с газовата колона трябва да се отчита.

кухненски дизайн с газови колонки

Такова събрание е малко вероятно да украсят интериора на кухнята

Такова оборудване обикновено се инсталира в частни домове. И в Хрушчов и днес има стари, обемисти и неудобни бойлери, които заемат много място в една вече малка кухня.

В последния случай е особено трудно да се извърши естетичен дизайн на кухнята с колона - от 6 кв. М. метри и без него има достатъчно проблеми. Има обаче изход, а не един.

Изисквания за сигурност

Когато започнете поправката, прочетете инструкциите за монтаж и експлоатация на вашия газов уред.

Независимо от модела, общите изисквания са, както следва:

  • Инсталирани са само лицензирани специалисти.
  • Не можете да преместите колоната си на друго място. За целта е необходимо да се получи разрешение от газовите служби, след предварително съгласуване с проекта.
  • Колоната може да бъде окачена само на стени, украсени с незапалими материали.

Моля, обърнете внимание! Ако решите да поставите върху тапета на кухнята, под газовата колона, те не трябва да бъдат. На това място, стената трябва да бъде измазана и оребена или облицована.

  • Разстоянието от страничната стена на колоната до стената или стената трябва да бъде най-малко 3 см.
  • Не поставяйте колоната непосредствено над газовата печка. Разстоянието между тях в плана трябва да бъде най-малко 10 см.
  • Инструкциите за експлоатация изискват свободен въздушен достъп до газовата колонка, така че не трябва да се окачват в плътно затворен шкаф.
  • Веднъж годишно всяко газово оборудване и свързаните с него комуникации трябва да бъдат обслужвани. Следователно е необходимо да им се осигури свободен достъп на специалисти. С други думи, не е позволено да се затварят в газовите тръбопроводи или да ги затварят с неотделящи се кутии.
малък кухненски дизайн с газови колонки

Допустим метод за маскиране на газови тръби

Моля, обърнете внимание! Спазването на тези условия не само ще ви спести от значителни санкции, но също така ще гарантира вашата безопасност.

Три начина да напишете колона в интериора на кухнята

Разбира се, всеки иска да визуално скрие газовата колона, да го направи и тръбите, водещи до него, са по-малко забележими. Особено, ако е стара и тромава. И това е напълно възможно.

Описаните по-долу методи, придружени от снимки и снимки за пример, ще ви помогнат да намерите най-подходящото решение.

Прочетете също и статия за газовата тръба в кухнята.

1

Вмъкване на колона в кухненски комплект

Както представителите на газовите служби, така и производителите на газово оборудване позволяват интегрирането на колоните в окачени кухненски шкафове, но при условие, че са изпълнени горните изисквания.

А именно:

  • Всички материали, обграждащи колоната, трябва да бъдат незапалими, а разстоянието между стените на колоните и стените на шкафа трябва да отговаря на изискванията на производителя. С други думи, в близост до шкафа няма да има задната стена, а страничните стени трябва да бъдат защитени от пожар.

Например. Ако колоната е с ширина 40 см, тя може да бъде поставена в шкаф с ширина 50 сантиметра, а запас от 10 см е достатъчен, за да защити стените и да поддържа разстояние.

  • Погледнете каквито и да било видеоклипове за инсталирането на газовите колони в нашия уебсайт и ще откриете, че добрата вентилация е много важна за нормалната им работа. Ето защо, за поддържането му, покривът и дъното на кутията също ще трябва да бъдат свалени.
кухненски дизайн с колона от 6 квадратни метра

Вградена газова колонка

На Съвета. Много по-евтино е да не поръчате висящ шкаф с пълна височина за вграждане на колона, а само фасада.

Как да скриете газовата колона в кухнята - погледнете тук.

Разположение между шкафове

Ако колоната не се побира във височината на слушалката или не можете да намерите фасадата с желаната ширина, тя може да бъде поставена между шкафовете (или шкафа и стената с ъглова подредба) при спазване на описаните по-горе условия.

дизайн на малка кухня с газови колонки

Проектиране на малка кухня с газовата колона между шкафовете

На Съвета. Ако цветът на черупката на колоната съответства на цвета на фасадите или домакинските уреди, в сравнение с техния фон, това ще бъде по-малко забележимо.

Избор на правилния дизайн на газовата колона

Някои стилове на интериора не включват вграждането на домакински уреди и ги излагат на показ "Show off". Това, например, модерни и високотехнологични.

И в един от тези стилове дизайнът на малка кухня с газовата колона изглежда най-хармонично. Но газовият блок в този случай трябва да бъде избран в същия стил и цвят с останалата част от оборудването.

Кухненски дизайн с газовата колона (35 снимки) - как да създадете красив интериор без да нарушавате правилата за безопасност

На пръв поглед е трудно да се определи какво представлява: колона или телевизор

Голяма гама от газови колонки ви позволява да намерите подходящ модел за кухни в други стилове.

Днес това не е необичайно за цветни тела, декорирани с монохромни или цветни мотиви.

Ако цената на такава дизайнерска газова колона изглежда твърде висока, можете независимо да трансформирате съществуващото оборудване, като използвате вътрешни стикери, топлоустойчиви бои за метал и шаблони.

Кухненски дизайн с газовата колона (35 снимки) - как да създадете красив интериор без да нарушавате правилата за безопасност

Картината върху колоната дава възможност за успешното й писане в стила на страната в кухнята

Тръби и комин

В долната част на колоната е свързан много тръби: газ, захранване със студена вода, източване горещо. И отгоре идва комин от него. Всичко това изисква регистрация.

За да направите това, можете да използвате специални кутии, които често се доставят заедно с устройството.

Ако не - те могат да бъдат закупени в строителни магазини или направени ръчно от пластмаса, шперплат или гипсокартон.

Завършването на цвета на кухнята ще направи кутиите за тръби практически невидими. Но не забравяйте, че те трябва лесно да се свалят или да имат ревизионна врата.

заключение

Както можете да видите, ако не го скриете, дори е възможно правилно да напишете газова колонка в интериора на кухнята. За да направите това, трябва да помислите внимателно за дизайна му.

Ако не сте доволни от някоя от предложените опции, просто заменете колоната с електрически бойлер.

Може да се инсталира в баня или тоалетна, без да се отделя ценно пространство от кухнята.

Как да скриете газовата тръба в кухнята - погледнете тук.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =