Идеје ваше куће: кухиња (60 фотографија) – боја и светлост у унутрашњости

Кухиња је одувек била нека врста кућног комфора и удобности. Мислим да нико не би сумњао да ми с познавањем емоција ово вредно помињемо у свим аспектима срце куће?

Кухиње су јединствени простори у нашим домовима који играју важну улогу у нашим животима. По традицији и дефиницији, функција овог места је припрема хране и кување.

Фотографија собе у којој влада хармонија боје и осветљења

Фотографија собе у којој влада хармонија боје и осветљења

Али модерне кухиње су нешто више. Они су срце једне куће испуњене животом и топлином.

Традиционалне кухиње су фокусиране на рад и укључују основне материјале у свој дизајн. Модерне кухиње имају тенденцију да буду стилски и истичу између осталог. Да би ваша кухиња постала лијепа, пријатна и функционална, она мора да искористи најбоље од сваке светлости.

Главне идеје за вашу кућу коју желимо открити у овом чланку су употреба различитих боја у дизајну кухиње и опција осветљења ове просторије. На крају крајева, боја и светлост играју огромну улогу у нашим животима.

Боја у унутрашњости кухиње

Модеран ентеријер са добро одабраним комбинацијама боја

Модеран ентеријер са добро одабраним комбинацијама боја

У природи нема лоших боја, грешке се догађају када њихова комбинација не успије. Свака боја може изгледати сјајно ако околне боје и материјали хармонично међусобно комуницирају.

У модерном дизајну се користе различите могућности за дизајн боје кухиње. Може бити и светла и привлачна комбинација, а лагана и нежна.

Следећи савети за кориштење комбинација боја ће вам помоћи у уређењу соба.

 • Љубитељ класичне кухиње је бели. За ову собу савршено се уклапа. Он чини простор чистим, паметним и веома угодним. Наравно, то не значи да унутрашњост треба да има само бел тон.

Обрати пажњу! С белом, одлична комбинација готово свих боја. На његовој позадини, зидови, подна облога, кецеља иза лавабоа, радне површине и кућних апарата бит ће изузетна.

 • Из успешних комбинација са бијелом бојом могуће је уочити жуто. Он ће дати собу још више свежине, радосног расположења и енергије. Као опција, можете користити жуто острво у кухињи, направити жути зид или изабрати лампе у овом опсегу.
Светао намештај против белих зидова изгледа веома импресивно

Светао намештај против белих зидова изгледа веома импресивно

 • Љубитељи природе ће сигурно волети комбинацију бијеле и зелене, класичне. Уз исправно одабрано осветљење, бела и зелена кухиња изгледају сјајно. Додавање таквог ентеријера биће хромирани намештај, а под и плафон се могу обрезати дрвеном површином. Бела позадина ће дати елеганцију на дрвене површине, а метал ће донијети софистицираност и стил у соби.
 • Зест и шик ће додати у нијансу собе љубичасте, на пример боју фуксије. То не би требало много. У овом асортиману можете изабрати, на пример, столице и сијалице, или коже са светлом шаблоном, а ваша кухиња ће се играти у новим бојама. Коришћење црних елемената у дизајну такође даје унутрашњости одређени шарм.
 • Ако сте противник белог, он има много нијанси, на пример, боју слоноваче. Необичан ефекат се добија комбиновањем нијансе слоноваче и плаве боје. Ово се може користити приликом украшавања кухињске бочице са плочицама у овој шеми боја. Савршен додатак овом ентеријеру биће хромирана светла.
 • Побољшана опција у декорацији кухиње била је и остаје нијансе сиве величине сиве боје. Ова соба својим становницима пружа мир, али изгледа елегантно и елегантно.
Оригинално осветљење наглашава елеганцију сиве боје

Оригинално осветљење наглашава елеганцију сиве боје

Без обзира колико је било тешко да смо радили, да је кухиња постала најлепше место у којем сви чланови породице журе да се окупљају, врло често постоје мисли да још нешто недостаје ...

Изгледа да је све добро изабрано, правилно постављено и ништа није збуњено, али постоји осећај непотпуности. А, можда, проблем је у покривању?

1

Песма светлости у срцу куће

Прави приступ концепту освјетљења дати ће вам кухиња још шарма. Правовремене одлуке могу превазићи све напоре и покварити дизајн квалитета!

Чак и гледајући кухињу као подручје рада, не можете занемарити потребу за стварањем доброг осветљења. Исто важи и за трпезарију, осим за романтичне тренутке, када је соба украшена једино светлом свећом свећом.

Пошто се електрични системи не могу лако промијенити, посебно је важно при избору извора светлости да све треба унапријед да се размисли.

Коришћење различитих опција осветљења

Коришћење различитих опција осветљења

Наравно, уз одређену флексибилност, решења се могу наћи у каснијем периоду, али је много ефикасније одредити локацију извора светлости када почнете да постављате потпуно нову кухињу или вршите велике поправке.

Упутство, које вам је понуђено на пажњу, ће вам рећи о неким корисним тачкама на које треба обратити пажњу када дизајнирате шему осветљења.

 1. Веома важан фактор за стварање повољне атмосфере у простору кухиње је осветљавање радних површина са одговарајућим лампама. Познато је да вештачко осветљење утиче на перцепцију боја и изгледа предмета, као и на кухање.
 1. Ефективно решење може бити усмерено на радна подручја уграђене лампе попут халогених сијалица. Они се показали као економичан и квалитативан начин осветљења кухиње. И такође обезбеђују стотину посто видљивог спектра, односно, вештачки створени еквивалент дневног светла.
 1. Топле боје ЛЕД се могу користити и ако топлота коју емитује халогена сијалица не одговара вам.
 1. Још једно занимљиво решење за осветљавање радних површина - мале уграђене сијалице, тзв. Тачке. Они штеде простор, јер су монтирани директно у кухињске ормаре.
 1. У модерним кухињама, где се користе најновија решења, често се користи ЛЕД расвета - ЛЕД лампе. Скривене сјајне траке изгледају изузетно ефикасно и цена је прилично приступачна.
Плафонске тачке и дуга тела осветљења изнад скелета

Плафонске тачке и дуга тела осветљења изнад скелета

 1. Екстравагантнији приступ је створити струјни вод гипс плоче са скривеним дифузним осветљењем или са уграђеним тачкама. Могућа је комбинација обе опције.
 1. Ако планирате пулт са шанком, који визуелно одваја кухињу из трпезарије, препоручује се инсталација за лепоту и удобност, привјесне сијалице за кухињу. Могу бити цилиндрични или овални облици. Па, ове лампице изгледају у групи од 3 до 5 комада.

Обрати пажњу! Суспендована светла изнад траке су веома елегантна, визуелно атрактивна и практична. Најважније је да их поставите на потребну висину, тако да нема могућности, седећи на високим столицама у близини бар, да ударају главом.

Расвета за трпезарију

У простору трпезарије можете користити различите типове таванских расвјетних тијела. Што се тиче лустера и комбинација секвенцијално или асиметрично распоређених сијалица - наставите од величине столице.

Комбинација уграђених сијалица и лампе за висење

Комбинација уграђених сијалица и лампе за висење

Спуштени плафони, са уграђеним светлом и апаратима, како у малој кухињи, тако и у трпезарији, не само да пружају мекано пригушено светло, већ и визуелно одређују границе трпезарије.

Видео о осветљењу кухиње -

Закључак

Хармонично комбиновање различитих боја у дизајну кухиње и правилног одабира освјетљења, сигурно ћете створити свијетле и радосне атмосфере у срцу своје куће својим рукама.

Галерија

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 19